Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

5 punten waarop je moet letten als je een nieuwe trap koopt

Je hebt (ver)bouwplannen en wil ook een nieuwe trap in je toekomstige woning? Super. Trappen Lauwers gidst je graag door de trappenwereld en geeft je vijf concrete punten om op te letten wanneer je overgaat tot de aankoop van een nieuwe trap. Want een trap is voor het leven en gaat even lang mee.

Maatwerk past je perfect

Jaarlijks produceren we in eigen atelier ongeveer driehonderdvijftig trappen. Dat is bijna één trap per dag. Toch is geen enkele trap hetzelfde. Kies voor een trap die op maat gemaakt wordt. Dit heeft talloze voordelen. Je hebt onder meer inspraak in alle afwerkingsmogelijkheden zodat de trap perfect binnen je interieurkeuze past. Ook ergonomisch heeft een trap op maat een groot voordeel. Door precieze metingen is de trap zeer comfortabel beloopbaar.

Kies uit de eindeloze afwerkingsmogelijkheden

In welke houtsoort wil jij je trap laten afwerken? Of heb je een voorkeur voor een balustrade? Wil je LED-verlichting in je trap verwerken? Zoals eerder aangehaald laat maatwerk een grote variatie aan afwerkingsmogelijkheden toe waardoor je trap een echte eyecatcher wordt in je woning. Trappen Lauwers heeft alle denkbare houtsoorten in de aanbieding, gaande van eik, beuk, rubberwood tot notelaar.

Een eiken trap is veruit het populairste vandaag de dag. Het is een levendig materiaal, heeft een mooie structuur en we maken er hier in Kasterlee een erezaak van om zeer nauwlettend op kleurafwijking te letten zodat er geen al te grote variatie aan kleuren in je eiken trap ontstaat. De brede planken die we in ons atelier vervaardigen maken de trap dan weer makkelijk beloopbaar.

Ook naar de balustrades toe zijn alle soorten materialen mogelijk. Denk maar aan metaal, hout, glas of combinaties van deze materialen. Laat je inspireren door een toonzaalbezoek en deskundig advies.

Vernis zorgt voor de finishing touch

Je trap zal afgewerkt worden in vernis, wat ongeveer een 10 tot 15 jaar zal meegaan. Dit is in principe onderhoudsvrij, afhankelijk van het gebruik. Vraag hier dus ook zeker naar bij als je een bezoek brengt aan een trappenmaker.

Kunnen jullie hier eventueel in bullets nog een beetje aanvullen? Had dit maar summier genoteerd destijds

Let op de ervaring & referenties van je trappenmaker

Zoals in elke sector zijn er vakmannen en mindere vakmannen actief in de trappenmakerij. Neem enige ongerustheid weg en bekijk de eerdere referenties en opgeleverde trappen die het bedrijf al afgeleverd heeft. Dit geeft je een beeld of de firma in kwestie jouw droomtrap zal kunnen realiseren. Lees ook zeker de Google en Facebook-reviews eens na. Die bevatten een schat aan informatie van voorgaande klanten. We zijn bij Trappen Lauwers alvast heel trots op onze 4,3/5 op Google en 5/5 op Facebook :-).

Een ecologische en duurzame trap

We hebben maar één planeet. Laten we er goed zorg voor dragen. Ben jij het hiermee eens? Pols dan ook naar de duurzaamheidsinspanningen die de trappenmaker doet. Draagt hij of zij zijn steentje bij aan een duurzamere planeet? Trappen Lauwers doet alvast een inspanning door voor iedere trap die geplaatst wordt, een boom te laten planten via het Jane Goodall Institute. Zo beperken we onze ecologische impact zo goed mogelijk.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?