Veelgestelde vragen

Heb je een vraag voor ons? Het antwoord op veelgestelde vragen vind je hieronder terug. Toch nog geen antwoord op je vraag gevonden? Contacteer ons gerust. We staan graag voor jou paraat.

 • Contacteer ons op de manier die voor jou het beste past.
  • Telefonisch, email, social media, etc.
 • Wij maken graag voldoende tijd voor u. Vandaar dat Trappen Lauwers enkel op afspraak werkt.
 • Na het gesprek gaan we aan de slag om een passende en vrijblijvende offerte op te maken. Onze offerte worden per email verstuurd.
 • Wilt u ons het vertrouwen geven en dus een bestelling plaatsen? Het volstaat om de offerte ondertekend terug te sturen. Er moet geen voorschot betaald worden. Wij werken steeds op vertrouwen en zijn er absoluut van overtuigd dat u net zoals ons enorm tevreden zal zijn van het eindresultaat.
 • Na het plaatsen van de bestelling wordt (afhankelijk van de doorlooptijd op dat moment) in overleg een streefdatum voor oplevering afgesproken.
 • Minimaal 10 werkweken voor plaatsing nemen we contact op om de trappen in te meten.

Let op! De trap kan enkel met oog voor detail worden ingemeten als er gechapt is en als de muren bezet zijn.

 •  +-6 werkweken voor plaatsing ontvang je een 3D-voorontwerp voor de trap. Dit voorontwerp is bijna fotorealistisch en geeft exact aan hoe jou droomtrap eruit zal zien.
  • Zijn er nog vragen bij het ontwerp? Prima, ons ontwerpteam zal al het nodige doen om het ontwerp samen met u te finetunen totdat het ontwerp 100% naar wens is.
 • Nadat het 3D-voorontwerp is goedgekeurd wordt het project mee in productie genomen. Ons team van ervaren trappenmakers heeft doorgaans een 5-tal werkweken nodig om de nodige bestellingen te doen, voorbereidingen te treffen, en de trap te produceren.
 • één à 2 weken voor plaatsing neemt één van onze werknemers contact op om een exacte dag voor plaatsing af te spreken.
  • Na plaatsing ontvangt u per email het factuur.
 • Onze dienst na service staat altijd tot uw beschikking. We vinden het super belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en tevreden blijven. Een goede en snelle naservice is daarbij onmisbaar.

Deze vraag valt niet te beantwoorden zonder jouw situatie te bekijken. Dit hangt af van enorm veel factoren zoals de afwerking, stijl, materiaalkeuze, … Wel heeft Trappen Lauwers voor (zo goed als) elk budget een op maat gemaakte trap. Bekijk zeker onze realisaties eens voor wat inspiratie.

Dit hangt af van het aantal lopende orders. Van bij de bestelling krijg je een richtdatum die we in het overgrote deel van onze projecten perfect nakomen. 

Trappen Lauwers werkt nauw samen met verschillende Europese topleveranciers en biedt op die manier een heel breed gamma aan houtsoorten aan. Voor meer informatie, kijk op de pagina materiaalkeuze

Dit is een dienst die we zeker aanbieden. We bekleden jouw betonnen trap in jouw gewenste stijl, met dezelfde brede materiaalkeuze die we voor al onze andere projecten aanbieden. Voor meer informatie, kijk op de pagina bekleden betontrappen.

De aantrede van jouw trap is de horizontale afstand, met andere woorden de lengte van je treden. In combinatie met de optrede bepaalt dit de helling van jouw trap. Een juiste verhouding tussen beiden garandeert een ergonomisch en comfortabel beloopbare trap.

De optrede van jouw trap is de verticale afstand, met andere woorden de hoogte van je treden. In combinatie met de aantrede bepaalt dit de helling van jouw trap. Een juiste verhouding tussen beiden garandeert een ergonomisch en comfortabel oploopbare trap.

Je rekent nog steeds op Trappen Lauwers bij problemen want je trap gaat een leven lang mee.

 • Onze eiken trappen bestaan uit brede planken die zorgvuldig en met veel oog voor detail worden uitgeselecteerd. Let hier zeker op als je vergelijkt!