Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Back-to-school, op leercontract bij een trappenmaker?

Je kan geen krant meer openslaan of het gaat over de war for talent waarbij bedrijven veel moeite doen om nieuwe werknemers aan te trekken en hun huidige werknemers bij het bedrijf te houden.

Hoe zorgt Trappen Lauwers voor een hecht team én voor een sterke aantrekkingskracht op nieuwe werknemers? “Wel, ik denk dat werknemers omwille van drie redenen graag bij ons (willen) werken. Ten eerste zijn we een familiebedrijf waar de banden hecht zijn. Er wordt hard gewerkt maar tijdens de middagpauze is er tijd voor een leuke babbel en op vrijdagnamiddag drinken we graag iets met het hele team. We kennen iedereen persoonlijk en vinden dat ontzettend belangrijk. Ten tweede werken we met een heel dankbaar product. Natuurlijke materialen transformeren tot een ergonomische trap is een heel proces dat veel voldoening geeft voor het hele team. Elke werknemer is een belangrijke schakel in dit proces. Ten derde zetten we ook hard in op leren op de werkvloer. Bestaande werknemers krijgen de kans om zich naar hun interesses bij te scholen bij ons. Ook bieden we leertijd aan leerlingen van het secundaire onderwijs waarbij we hen praktisch opleiden. Daarover hebben we het graag in deze blogpost”, aldus Jordy Lauwers.

Een secundaire opleiding combineren met werkervaring

Tijdens de leertijd kan een leerling tussen de 15 en 25 jaar zijn opleiding in het secundair onderwijs combineren met enkele dagen praktische ervaring per week. Ook Trappen Lauwers neemt regelmatig leerlingen onder haar vleugels om hen de ambacht van de trappenmakerij bij te brengen. Enkele jaren terug werkte Seppe zijn leertijd af in het atelier van Trappen Lauwers. “Het is de perfecte gelegenheid om te ontdekken wat je graag doet en te voelen of er een match is met het bedrijf waar je op leertijd bent”, aldus Seppe. Daarnaast is de leertijd ideaal om op alle verschillende schakels van het bedrijf mee te draaien, onderstreept Jordy Lauwers. Zo wist Seppe na zijn jaar bij ons wat zijn favoriete functie was en waar hij zich verder in wou te specialiseren.

Kans op aanwerving is groot

“We hebben goede samenwerkingen met de vakscholen in Geel, Turnhout en Hoogstraten. Doordat de leerlingen meestal op fietsafstand wonen is ook het woon-werkverkeer geen obstakel voor de leertijd.”, aldus Jordy Lauwers. Naast een nuttige ervaring voor de latere loopbaan en de kans om verschillende functies te ontdekken, is de kans op een aanwerving na een leertijd vrij groot. “Als er een match is tussen ons bedrijf en de leerling bieden we meestal een vast contract aan. En ook tijdens een carrière bij Trappen Lauwers moedigen we continu leren op de werkvloer aan. We hopen dit jaar opnieuw enkele leergierige jongeren over de vloer te krijgen in ons atelier”, zo besluit Jordy Lauwers.

Ga je nog naar school, heb je een passie voor hout, wil je graag veel bijleren over een prachtige ambacht? Neem dan even contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden om bij ons op leercontract te komen!

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?