Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

De nieuwe, exclusieve afwerkingsmogelijkheid van Trappen Lauwers

“We gaan altijd graag een ‘trapje’ verder”, aldus zaakvoerder Eric Lauwers. “Heel recent voegden we dan ook een lederen afwerking toe aan de brede keuze uit afwerkingen voor trappen. Dit is werkelijk uniek in België. Een trap in leer laten bekleden geeft een exclusieve toets en maakt je trap op slag een eyecatcher. We stellen je met trots onze leverancier, Alphenberg, voor in deze blogpost.”

“Leer moet er uit zien als leer”

Dat zijn de gevleugelde woorden die Alphenberg al meer dan 10 jaar als uitgangspunt gebruikt. De uitstraling van leer is stoer maar tegelijkertijd ook chique, tijdloos en toch modern. Leer past in ieder respectvol interieur. De bijzondere kwaliteiten en eigenschappen maken dit materiaal bij uitstek geschikt voor toepassing op o.a. wanden, vloeren en trappen.

Meesterschap, creativiteit & duurzaamheid

Dit zijn de uitgangspunten waar we trots op zijn. Het begint allemaal bij een 100% natuurproduct; de huid. Het hele verwerkingsproces van huid tot leer is op basis van biologisch afbreekbare stoffen. Elk proces voor de verwerking van de huiden gebeurt onder ons toeziend oog. Het leder wordt door onszelf ‘gemaakt’. Denk daarbij aan de voorbewerking, de kleur, de afwerking van de bovenlaag en het snijden tot het juiste formaat. Daardoor kunnen we de natuurlijke kenmerken en kleurnuances accentueren. En dat zorgt er weer voor dat ieder stuk leer haar eigen karakter kan laten zien. Want als we ergens het woord uniek mogen gebruiken, dan geldt dat wel voor leer. Een natuurproduct waarvan niet één stuk hetzelfde is.

Duurzaam ook, want al klinkt dat wat minderwaardig, leer is eigenlijk een restproduct. ‘Minderwaardig’ wordt door onze vakkennis omgezet naar ‘hoogwaardig’. Puur meesterschap op basis van vakkennis en van duurzaamheid.

Ontwerpen vanuit kennis en samenwerking

Creativiteit staat, zoals eerder al genoemd, ook hoog in ons vaandel. Voor Alphenberg & Trappen Lauwers is het de uitdaging om samen met jou tot een optimaal ontwerp te komen waarin vorm, kleur en materiaalkeuze bepalend zijn. De persoonlijke uitstraling en wensen van jou zijn daarbij het belangrijkste uitgangspunt.

Een eindeloos palet aan kleuren en vormen

Er zijn maar weinig andere materialen die over de specifieke kwaliteiten van leder beschikken. Het maken van leer in de gewenste kleur is daar één van. De bevlogen kleur-specialisten van Alphenberg zijn in staat zijn om vrijwel elke kleur in leer te maken. De grote voordelen hiervan zijn niet alleen de enorme keuze aan kleuren en de relatief korte levertijd per kleur maar zeker ook het direct kunnen inspelen op actuele trends.

De perfecte trap is niet alleen mooi maar ook comfortabel, geluidsabsorberend en duurzaam. Leer op je trap voldoet aan die eisen!

Een trap bekleed met leder tilt je letterlijk en figuurlijk naar een ander level! Voor een architect of interieurontwerper betekent de trap veelal een uitdaging. Niet zo vreemd dus dat we naast constructie en afmeting steeds meer de nadruk leggen op de afwerking, de look and feel en het comfort. Een trap is een speciaal element in je interieur. Het is geen kamer, geen hal of vertrek maar het neemt wel een belangrijke rol in. Of het nu een verbinding is tussen twee etages, of een verdeling van een ongelijke vloer in verschillende niveaus, een trap is een onmisbaar en bepalend element in je woon of werkomgeving. Relatief gezien wordt een trap intens gebruikt. De treden worden immers vaak op vaste plekken belopen. Leer op je trap kan tegen een stootje. Maar bovenal geeft een lederen trap je interieur cachet.

De trap is meer dan alleen een functioneel element!

Een trap is van zichzelf al een indrukwekkend element in je huis. En laat zich daarom goed gebruiken voor een uniek design. Leer kan daar een perfecte rol in spelen. Leer heeft het grote voordeel dat ook speciale vormen en rondingen perfect kunnen worden afgewerkt. Een lederen trapbekleding biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden niet alleen voor een bestaande trap maar ook voor nieuwe trappen. Binnen onze collectie hebben wij standaard al de keuze uit ruim 50 verschillende mogelijkheden in zowel kleur als uitstraling.

Leer in combinatie met trapverlichting geeft extra sfeer maar ook meer veiligheid. Details zijn voor Trappen Lauwers & Alphenberg net zo belangrijk als het grotere geheel.

Kom dus gerust eens langs en ontdek de trap in leer bij Trappen Lauwers.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?