Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Trappen Lauwers trekt volop de kaart van duurzaamheid

Trappen Lauwers is een familiebedrijf waar duurzaamheid verder reikt dan loze woorden. “Duurzaamheid zit in het DNA van onze firma en dus ook in het DNA van elke trap die we afleveren”, aldus zaakvoerder Eric Lauwers. Iedere trap is maatwerk. Ook qua materialen heb je een brede keuze. Om zo’n breed aanbod te kunnen hebben is het enorm belangrijk om in te zetten op ecologische materialen. Zo gaat iedere trap een leven lang mee.

Trappen Lauwers doet dit op tweeledige manier:
Aan de ene kant werken we op duurzame wijze samen met onze leveranciers. Eigenlijk is leverancier zelfs een foute woordkeuze. Het zijn partners die ons ondersteunen om hoogkwalitatieve trappen af te leveren. Aan de andere kant nemen we onze verantwoordelijkheid om onze ecologische impact te compenseren in samenwerking met het Jane Goodall Institute.

Samenwerking met leveranciers

“Een sterk netwerk van toeleveranciers, noem ze gerust partners, zorgt ervoor dat wij met superieure materialen kunnen werken en maatwerk kunnen leveren aan onze klanten. Zo maken we, elke trap opnieuw, het verschil”, stelt Eric Lauwers heel trots.

Trappen Lauwers werkt al ruim twintig jaar binnen een sterk netwerk van Europese leveranciers. Het team speurt gans Europa af naar de beste kwaliteit naar zowel eiken bomen als andere materiaalsoorten. Logischerwijs vloeien hier succesvolle samenwerkingen uit met houtkapperijen in gans Europa. Het Trappen Lauwers team zakt zelfs in niet-coronatijden regelmatig af naar de leveranciers om zelf hout uit te kiezen. Zo blijft de kwaliteit gegarandeerd en bouw je een partnerschap.

“Dat persoonlijke contact met onze partners schept ook een band. Wederzijds vertrouwen en passie voor wat kan met de materialen zorgt voor een sterke synergie die tot meer creativiteit en kwaliteit leidt”, zo zegt Eric.

Jane Goodall Institute 

Trappen Lauwers zet zich graag in om deze wereld net ietsje beter en ecologischer te maken. Daarvoor werken we samen met het Jane Goodall Institute. Deze VZW, opgericht door dr. Jane Goodall, houdt zich op verschillende niveaus bezig met het verbeteren van onze planeet.

Ook bosheraanplanting is één van de activiteiten waarover Jane Goodall Institute zich ontfermt. Door de aard van onze bedrijfsactiviteit, gebruiken we enorm veel houtmateriaal op jaarlijkse basis om meer dan 350 trappen te kunnen afleveren. Dit grote verbruik en onze ecologische voetafdruk compenseren we in de vorm van sponsoring voor het Jane Goodall Institute.

Voor iedere trap die we plaatsen, planten zij één boom in België. Zo geven we terug aan Moeder Natuur wat we nemen en maken we van de wereld een betere plek. Bovendien worden er voor iedere Belgische boom nog eens tien bomen in Burundi geplant. Burundi is één van de landen waar ontbossing een echte plaag is en waar de lokale bevolking zwaar onder gebukt gaat.

Trappen Lauwers is dan ook enorm trots om dit mooie project te mogen ondersteunen. Zo dragen we ook ons steentje bij voor een betere wereld van morgen.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?