Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Een nieuw jaar bij Trappen Lauwers

Alle kerstdissen zijn achter de rug en we hebben het nieuwe jaar alvast goed ingezet. We kijken graag eventjes in onze achteruitspiegel om terug te blikken op het voorbije jaar. Op een jaar tijd is er weer heel wat veranderd en hebben we hard gewerkt. Tot slot blikken we ook vooruit op het nieuwe jaar. Twaalf nieuwe maanden boordevol opportuniteiten op professioneel niveau.

Een terugblik op 2022

‘2022 zou normaler worden na de vaccinatiecampagne en quasi coronavrij zijn”, dat was de verwachting die iedereen had. Het tweede is gelukkig waarheid gebleken, aldus bestuurder Eric Lauwers. “We hebben geen personeelsuitval gehad door corona in het afgelopen jaar en hebben goed door kunnen werken. Het was ook bijzonder fijn om het hele team samen te hebben zonder mondmaskers.”

Maar normaal was het jaar allesbehalve. “Het is een ontzettend druk jaar geweest, waarvoor we zeer dankbaar zijn. We leverden iets meer dan 350 trappen af voor heel wat nieuwe klanten. Met de forse inflatie en de afkoeling van de economie, zijn we heel blij met ons goed gevuld orderboek. Door gerichte maatregelen te nemen zoals het opbouwen van voorraden van grondstoffen hebben we ook voor onze klanten een correcte en stabiele prijs kunnen garanderen. Maar het was zaak om heel flexibel te zijn en ons aan elke situatie aan te passen.”, zo blikt Eric Lauwers terug.

Duurzaamheid blijft een thema in zowel 2022 en 2023. “We hebben fors geïnvesteerd in zonnepanelen, nog voor de energiecrisis uitbrak. Dat heeft onmiddellijk geloond in rendement en maakt dat we minder druk voelen van een stijgende energieprijs om ook onze tarieven op te trekken. Zo garanderen we stabiliteit en dragen we bij aan een betere toekomst.”, vat Eric samen.

Tot slot is het team van Trappen Lauwers verder uitgebreid. “Aurélie en Seppe hebben ons team in het afgelopen jaar vervoegd. We zijn heel blij om hen erbij te hebben. Aurélie is actief als technisch tekenaar op ons kantoor en Seppe stroomde door van een duaal leertraject tot een vast contract in ons atelier. We geven graag kansen aan jonge mensen.”

En wat breng 2023 voor Trappen Lauwers?

“We willen graag verder doen hoe we bezig zijn”, zeggen Eric en Jordy in koor. “350 trappen voor evenveel tevreden klanten, dat is een streefdoel. We willen kwaliteit boven kwantiteit zetten.” Ook blijft Eric nieuwe materialen voor trapafwerkingen bekijken zoals een trap in leer of in alternatieve houtsoorten. Trends en innovaties volgen en beoordelen is een belangrijk onderdeel van zijn job.

“Ons hele team telt ook al af naar de plantdag van Jane Goodall Institute in februari. We planten dan met alle medewerkers één boom per afgewerkte trap in 2022. Duurzaamheid zit ingebakken in ons DNA en we vinden het cruciaal om ons steentje bij te dragen voor een betere planeet”, zo besluit Eric gemotiveerd.

Bovenal willen we al onze medewerkers, klanten en leveranciers een fantastisch 2023 wensen met een goede gezondheid. Dat blijft het allerbelangrijkste.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?