Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Je trap laten renoveren of je trap vervangen?

Met de stijgende energieprijzen en een sterk verouderd Belgisch vastgoedaanbod is het logisch dat veel gezinnen de keuze maken om te gaan renoveren. Bij een renovatieproject kunnen ze het interieur moderniseren en aanpassen naar eigen wensen en ook de energieprestaties drastisch verbeteren door slimme investeringen te maken. Ook een trap kan vernieuwd worden tijdens een renovatietraject. Meestal wordt de trap als één van de laatste werven aangepakt.

Hoe maak je de keuze tussen een trap renoveren of een nieuwe trap plaatsen?

“Die keuze is meestal niet zo moeilijk te maken. Een traprenovatie is vaak een even dure oplossing als een volkomen nieuwe trap te laten plaatsen. Bovendien zet men vaak de gerenoveerde trap op de oude trap en zakt die na enkele jaren weg. Dit kan mogelijke gevolgen hebben voor de veiligheid en stabiliteit van je woning”, aldus trappenmaker Eric Lauwers.

Bij Trappen Lauwers adviseren we steeds voor het uitbreken van de oude trap en vervangen we deze door een nagelnieuwe trap die een leven lang mee kan gaan.

Waarom kies je voor een nieuwe trap? 

Om te beginnen heb je de volledige keuzevrijheid in afwerking en volledige inspraak in hoe je trap eruit zal zien. We vertrekken vanuit een 3D-tekening met feedbackmomenten zodat we jouw droomtrap kunnen bouwen. Bij een renovatie ben je beperkter in je keuzes. Maar bij een nieuwe trap kies je zelf het materiaal. Van een eiken trap tot de balustrade of LED-verlichting. Je hebt keuze uit alle mogelijkheden op jouw maat.

Vervolgens is een nieuwe trap ook 100% maatwerk en wordt je trap vervaardigd in ons atelier. Van de boomstam tot jouw nieuwe trap, alles gebeurt in-house in ons eigen atelier in Kasterlee. Zo sluit je trap naadloos aan bij je nieuwe interieur en steun je lokale tewerkstelling.

Bovendien is duurzaamheid ook een belangrijke factor om voor een nieuwe trap te kiezen. Als familiebedrijf vinden we investeren in de toekomst van onze planeet belangrijk. Daarom nemen we deel aan de belofte om voor elke trap een nieuwe boom te planten via het Jane Goodall Institute. Verder nemen we ook maatregelen zoals zonnepanelen op het dak om zo klimaatvriendelijk mogelijk jouw trap te vervaardigen.

Tot slot kunnen we ook je trap energie efficiënt maken. Een eiken trap heeft bijvoorbeeld al een isolerend effect en het is bovendien ook mogelijk om extra isolatie te plaatsen aan de onderkant van de trap als die bijvoorbeeld boven de zolder komt. Zo houd je de koude buiten en de warmte binnen. We leggen je graag het volledige traject van A tot Z en alle mogelijkheden uit bij een toonzaalbezoek.

Wat zijn bezorgdheden bij een traprenovatie? 

Zoals eerder aangegeven situeert een traprenovatie zich meestal op het einde van het renovatietraject. Er kan dus een zekere renovatiemoeheid optreden bij het gezin. Daarom zorgen we bij Trappen Lauwers ervoor dat zowel de uitbraak van de oude trap als de plaatsing van de nieuwe trap op eenzelfde dag kan plaatsvinden. Ruim 90% van alle trappen die we uitbreken en plaatsen, zijn dezelfde dag afgewerkt. Enkele weken later brengen we, indien gewenst, nog een vernislaag aan zodat de trap onderhoudsvriendelijk is.

Twijfel je nog over je traprenovatie of heb je nog vragen? Leg een vrijblijvende afspraak vast en we bespreken graag alle mogelijkheden.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?