Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Vijf tips om je trap veiliger in te richten voor je gezin

Lopen er jonge kinderen rond in huis? Dan weet je ongetwijfeld dat je kinderen in al hun enthousiasme al gauw eens vallen of soms net iets te energiek te trap af lopen. Net daarom hecht je er als ouder een groot belang aan dat je huis zo veilig mogelijk is voor je kinderen. Bij Trappen Lauwers ontzorgen we graag jonge ouders en daarom geven we je graag enkele tips om je trap veiliger in te richten.

Tip 1: Plaats een kinderpoortje

Je kan je kinderen niet continu in de gaten houden en weet dus niet wanneer ze van boven naar beneden gaan en dus de trap aflopen. Zeker als je kinderen nog heel jong zijn, kan het handig zijn om een kinderpoortje te installeren. Zo kunnen je kids nooit onbewaakt de trap afdalen.

Bovendien zorgen we er bij Trappen Lauwers voor dat het kinderpoortje zonder grote ingrepen kan geïnstalleerd en later weer verwijderd worden. Ook kunnen we het poortje qua materialen mooi laten matchen met je trap, zodat het één geheel vormt (zie foto hieronder).

Afbeelding van WhatsApp op 2023 04 18 om 17.04.10

Tip 2: Vermijd een gladde trap

Bij de afwerking van je trap, zorgen we ervoor dat deze niet glad is bij het op- of aflopen. Als extra maatregel kan je ook antisliprubbers laten infrezen in je trap. Dit is een optie die niet heel vaak genomen wordt, maar bij een iets gladdere materiaalkeuze een goed extra veiligheidsmechanisme vormt.

Tip 3: Wiskunde is je beste vriend

De aan- en optrede van de trap maakt dat je trap veilig beloopbaar is. Door een goede verhouding aan te houden en te berekenen, zorgen we ervoor dat je geen te smalle of te steile trap hebt waar je sneller van valt. De ideale verhouding is 22 centimeter aantrede en 18 centimeter optrede.

Tip 4: Dichte leuningen

Ook de leuningen zijn belangrijk om een veilige trap te maken. In openbare gebouwen is wettelijk voorzien dat er maximaal 13 centimeter ruimte mag zijn tussen de delen van de leuning. Door een dichte leuning te voorzien, vermijd je dat je baby of peuter tussen de leuningen door kan vallen. We raden steeds aan om dichte leuningen in je trap te voorzien.

Tip 5: We zorgen voor een houvast

Soms verlies je je evenwicht en dan is het heel belangrijk dat je een houvast hebt. De balustrade van je trap biedt steeds een houvast als je je trap oploopt. Qua afwerking en materiaalkeuze is alles mogelijk en ontvangen we je graag in onze toonzaal om het legio aan mogelijkheden te ontdekken.

Conclusie?

In conclusie kunnen we stellen dat er verschillende opties zijn om je trap zo veilig mogelijk te maken voor je gezin. We bespreken graag alle mogelijkheden tijdens een toonzaalbezoek en leggen je dan ook heel graag onze werkwijze verder uit.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?