Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Waarom een trap op maat laten maken?

Dat is een goede vraag waarmee je ongetwijfeld zit als je je woning aan het bouwen of renoveren bent. Je trap zal een prominente plaats innemen in je woning en je kan er een echte eyecatcher van maken. Naast een mooi design, is functionaliteit heel belangrijk. Is het daarom beter om voor een trap op maat te kiezen? Of kan je toch nog prima voor een standaardtrap kiezen? In deze blog geven we je graag enkele redenen om voor een trap op maat te kiezen.

1. Brede keuze aan materialen

Ben je een fan van een eiken trap? Of wil je voor een exclusieve trap in leder gaan? Met een trap op maat heb je de keuze uit alle mogelijke materialen. Zo bouwen we de trap die het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid. Naast het materiaal van de trede kan je de trap ook de materialen kiezen voor de trapleuning, LED-verlichting toevoegen, … Op die manier maken we een pareltje van jouw trap.

2. Ergonomie en functionaliteit

Naast een knap design is het ontzettend belangrijk dat je trap makkelijk beloopbaar is. De trap zal immers tientallen jaren deel uitmaken van je woning. Je kinderen zullen je trap oplopen, jijzelf, je vrienden en familie, … Daarom besteden we bij een trap op maat veel aandacht aan de correcte verhouding tussen de aan- en optrede. Op die manier is de trap comfortabel beloopbaar.  

3. Verschillende stijlen mogelijk

Van een landelijke trap in cottagestijl tot een moderne Z-trap met zwevende treden. Op maat van jouw interieur sluit jouw trap naadloos aan bij je keuzes. Zo vormt het één mooi consistent geheel. 

4. Inspraak dankzij 3D-ontwerp

Bij maatwerk heb je ook het voordeel dat je trap eerst volledig in 3D wordt getekend. Zo zie je de trap al in je eigen interieur. Er is nog ruimte voor feedback op dat moment dus je kan nog bijsturen als je toch nog niet 100% tevreden bent. 

5. 100% Belgisch

Met een trap op maat te kopen bij een ambachtelijke trappenmakerij steun je de Belgische economie en werkgelegenheid. Zo wordt bij Trappen Lauwers het ganse proces van A tot Z in eigen atelier uitgevoerd. Op die manier garanderen we topkwaliteit, trap na trap. 

6. Duurzaamheid

Een mooi design en een comfortabele trap in een stijl naar keuze, geproduceerd in een Belgisch atelier met kwalitatieve materialen. Alsof dat nog niet genoeg is, kies je met een trap op maat ook voor de meest duurzame optie. Voor elke trap die we maken, planten we via het Jane Goodall Institute een boom. Zo is onze trap milieuvriendelijk. Naast een milieucompensatie, kiezen we ook voor de meest duurzame materialen op de markt. Je trap gaat een leven lang mee. 

7. Expertise 

Meer dan 20 jaar ervaring. We produceren ongeveer 350 trappen op maat. Als familiebedrijf hebben we de nodige expertise in-house om elk project tot een goed einde te brengen. 

Benieuwd naar nog meer redenen om voor een trap op maat te kiezen? Neem vrijblijvend contact op en bezoek onze toonzaal. Dan kan je alle verschillende stijlen rustig bekijken en kennismaken met de brede waaier aan materialen.

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?