Trappen Lauwers uit Kasterlee

~ Blog ~

Lees meer

Wordt mijn trap ook duurder?

We vallen met de deur in huis in deze blogpost. Je kan de krant niet meer openslaan of de radio niet meer opzetten of het gaat over inflatie. Door de coronacrisis zijn de aanvoerketens verstoord geraakt waardoor vraag en aanbod niet meer in evenwicht zijn. De oorlog in Oekraïne zorgt ook voor toegenomen onzekerheid waardoor de levensduurte al enkele maanden naar ongekende hoogtes doorstijgt. Ook de bouw ontsnapt niet aan de prijsstijgingen. Materialen worden al maar duurder en bouwvakkers zijn moeilijk te vinden. Zo zijn het uitdagende tijden voor koppels die graag hun droomwoning willen renoveren of nieuw zetten. Hoe gaat Trappen Lauwers om met deze snel veranderende wereld? Dat ontdek je in deze blogpost. Zaakvoerder Eric Lauwers beantwoordt enkele veelvoorkomende vragen.

Hoe offreren jullie trappen aan nieuwe, potentiële klanten?

“Onze firma bestaat al twintig jaar en deze prijsstijgingen zijn ongezien. Gelukkig vallen we dankzij onze sterke reputatie terug op een betrouwbaar netwerk van leveranciers. We proberen ons zo goed als mogelijk aan een bestaande offerte te houden, tenzij de grondstoffenprijzen drastisch stijgen. Dan is het mogelijk dat een deel van de meerkost bij de klant terecht komt. Al proberen we dat in alle mogelijke gevallen te vermijden. Een offerte is nu één maand geldig.”

Op welke manier kan je een prijsstijging proberen te vermijden als trappenmaker?

“Wel, waar we vroeger gewoon hout lieten leveren wanneer we het nodig hadden, kopen we nu al hout maanden op voorhand tegen een vastgeklikte prijs. Zo kunnen we offertes langer garanderen aan een afgesproken prijs en zijn we minder gevoelig aan plotselinge prijsstijgingen. Als iets groter bedrijf hebben we ook voldoende ruimte om dat hout te stockeren tot de plaatsing bij de klant”

Kunnen andere houtsoorten goedkoper uitvallen voor de klant?

“Dat is goed mogelijk. We stellen dan ook verschillende materialen voor. Al kiest het gros van de klanten toch nog steeds voor een trap in eik. Vroeger was Aziatisch rubberwood een goedkope en valabele optie, maar doordat de containertarieven ook door het dak zijn gegaan zijn de transportkosten zeer duur geworden. Daarom verkiezen de meeste klanten toch nog om hun trap te laten maken in Europese houtsoorten. De korte keten is teruggekomen sinds corona en onze sterke relaties met onze leveranciers zijn daar zeker een troef.”

En wat met gerecycleerd hout? Kan dat een goedkope optie worden?

“We bekijken die piste zeker en vast en we zijn altijd op zoek naar partners die dit kunnen aanbieden. Binnen onze duurzaamheidsstrategie vinden we het belangrijk om op een klimaatvriendelijke manier trappen te maken. Of het de goedkoopste optie zal zijn in de toekomst, durf ik niet te zeggen.”

Wat brengt de toekomst? Is de prijspiek in zicht?

“Het zal nog even moeilijk blijven. Al denk ik wel dat we de piek bereikt hebben. Er zijn wel nog genoeg uitdagingen zoals een tekort op de arbeidsmarkt, stijgende gas- en energieprijzen, dure grondstoffen en dure transportkosten. De bouw verkeert in de perfecte storm. Gelukkig hebben we een robuuste basis als familiebedrijf met twintig jaar staat van dienst en kunnen we deze storm ook doorstaan, met zo min mogelijk impact op de dienstverlening voor de klant. Want dat blijft ons DNA, kwalitatieve trappen afleveren tegen een eerlijke prijs.”

Trappen Lauwers uit Kasterlee

Trappen Lauwers staat voor kwalitatieve trappen met een enorm brede keuze aan materialen en afwerkingen waarbij maatwerk en jouw wensen steeds centraal staan. Zaakvoerder Eric en zoon Jordy staan samen met hun team van 10 gedreven medewerkers paraat om jouw droomtrap te realiseren.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?